16 Eylül 2013 Pazartesi

TARSUS KENT KONSEYİ YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

TARSUS KENT KONSEYİ YENİ DÖNEM ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

11.09.2013


Tarsus Kent Konseyi yürütme kurulu yeni dönemin ilk toplantısını 11.09.2013 Çarşamba günü Saat: 17.00 de Güner Baykal Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya; Ali CERRAHOĞLU, Faruk YALNIZ, Hasan ŞEMSİ, Tülay Sevgi CAN, Ünzile KÜÇÜKÖNER, Leyla ÇAKMAK, Serap KIRIŞ, Mustafa ÜNAL, Hakan ERKUL, Elife ASLAN, Gülsevim KIRAÇ, Dursun ARSLAN, Ayşe KARACA, Nilgün ATEŞ ve Ayşegül ÖZ katıldılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kent Konseyi Başkanı Dr.Ali CERRAHOĞLU üyelerle tekrar biraraya gelmekten mutluluk duyduğunu belirtti ve güzel bir çalışma dönemi geçirilmesini diledi.


Toplantı öncesi saat:15.30’da yeni atanan Tarsus Kaymakamı Hasan Göç ziyaret edildi. Kent Konseyinin geniş katılımıyla yapılan ziyarette Tarsus Kent Konseyinin yapısı ve faaliyetleri anlatıldı ve üyeler tanıtıldı. Kent Konseyinin  yürüttüğü faaliyetler, yapılan sempozyum ve çalıştaylar anlatıldı ve tüm faaliyetleri içeren dosyalar ile kitaplar Tarsus Kaymakamına sunuldu.


Tarsus’a bir devlet üniversitesi kurulması konusunda yürütülen faaliyetler anlatıldı ve üniversite hazırlık dosyasınin son hali takdim edildi. Tarsus Üniversitesi konusunda kısa zamanda bir toplantı planlandığı ve ilgililere son durum hakkında bilgilendirme yapılacağı, bu aşamada Tarsus’un Üniversite için hazır olduğunu ve yetkililerin olumlu karar vermesi için tüm Tarsus’luların el ele vermesi gerektiği anlatıldı.


Tarsus Kaymakamı Hasan Göç sivil toplum çalışmalarının çok önemli olduğunu bu çalışmaları kendisinin de desteklediğini belirtti ve bir proje önerisinde bulundu. Ankara Altındağ ilçesinin Samanpazarı mevkiinde örnek çalışmalar yapıldığını, bu çalışmaları yerinde görüp incelemek üzere hep beraber yapılacak bir ziyarete katılmaktan memnuniyet duyacağını belirtti. Karşılıklı iyi dileklerle sona eren toplantı sonrasında toplu fotoğraf çekildi.


Kent Konseyinin ilk toplantısında önümüzdeki dönemde yürütülecek projeler konusunda genel görüşme yapıldı. Aşağıdaki ana konularda çalışmalara başlanmasına karar verildi.



- Tarsus Üniversitesi konusunun Kent Konseyinin ilk ve en öncelikli konusu olduğu, bu konudaki kent konseyi olarak görev alınarak gerek tanıtım ve destek amaçlı imza kampanyası, gerekse dosya hazırlanması konusundaki gelişmeler görüşüldü. Başlatılan bu çalışmaların bu konuya gönül vermiş olan diğer kurum ve kuruluşlarla (Milletvekillerimiz, Tarsus Kaymakamlığı, Tarsus Belediyesi, Ticaret Odası, Ticaret Borsası ve diğer kurumlar…) işbirliği ve dayanışma içerisinde hızla devam etmesi gerektiği, hazırlanan dosyanın güncellenerek daha da güçlendirilmesi ve Tarsus’un tüm kanaat önderleriyle bir araya gelinerek karar vericilerin ikna edilmesi konusunda çalışmaların devam ettirilmesine karar verildi.


- Önümüzdeki seçim döneminde adayların; Tarsus’un geleceği hakkındaki, sivil toplum örgütleri ve kent konseyi hakkındaki  görüş ve düşüncelerini öğrenmek, projelerini dinlemek ve sivil toplum temsilcilerinin sorularını iletebilmek amacıyla toplantılar düzenlenerek adaylarla sivil toplum temsilcilerini bir araya getirecek toplantılar, paneller düzenlenmesine karar verildi.  


- Sodes ve Çukurova Kalkınma Ajansı’na proje yazılması ve bu konuda Kent Konseylerine de proje yazma ve yürütme hakkı verilmesi konusunda Kurumların yetkilileriyle görüşmeler yapılması planlandı.


- Tarsus’ta turizmin hak ettiği yerde olmadığı ve bu konudaki projelere ağırlık verilmes konusu görüşüldü. Bu konuda çalışmaların halen devam ettiği ve sonuçlanamayan Sahil Bandı projesinin son durumu  ve bu konuda neler yapılabileceği konularında yetkili kişilerin davet edildiği bir bilgilendirme toplantısı düzenlenmesine ve bu konuda Tarsus Ticaret ve Sanayi Odasıyla işbirliği yapılmasına karar verildi.

- Yurtdışından da fotoğraf sanatçılarının katılacağı ve Tarsus’la ilgili çalışmaların  sergileneceği bir “Foto Maraton” yapılmasına karar verildi.


- Uygulamalı Kültür Sanat Meclisi’nin kurulması için çalışmalar yapılmasına karar verildi.


- Kent Arşivi hazırlanması ve sunulması için gerekli görüşmelerin yapılması konuyla ilgili geniş bir toplantı yapılarak tanıtılmasına karar verildi.


- Tarsus Kaymakamı sayın Hasan Göç’ün önerdiği ve Ankara’da Samanpazarı bölgesinde yaptığı ve turizme yönelik örnek çalışmanın incelenmesi amacıyla Ankara’ya bir gezi düzenlenmesine karar verildi.


Yukarıda belirtilen projeler dışında Tarsus Kent Konseyine bağlı komisyonlar da çalışma konularında ayrı ayrı çalışmalarını sürdürerek projeler üretmeye devam edeceklerdir.


Saygılarımızla;


Dr.Ali Cerrahoğlu

Tarsus Kent Konseyi Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder